START OKT 2023

Yogalärarutbildning Yin Yoga 80 tim

Malou Lejon

DATUM 2023:  6-8/10, 27-29/10 och 24-26 nov

PRIS (ink moms):  Alla tre helger 22 500 kr.

Det går bra att dela upp betalningen om du önskar, maila då till malou@holistichouse.se 

Det finns även möjlighet att delta vid enskilt tillfälle för 7 900 kr. För diplom krävs dock närvaro på samtliga tre tillfällen.

Bli lärare med vår Yinyoga lärarutbildning

Fördjupa din kunskap i hur du kan bjuda in den stärkande vilan och hämta kraft i den.

Yinyoga är en yogaform som stärker både kropp och sinne. Det är en avslappnande, vilsam och återhämtande yogaform som fokuserar på kroppens yinpartier: skelett, leder, ligament, bindväv och inre organ. I yinyoga tränar du även på det värdefulla varandet, medveten närvaro och att lyssna på kroppens inre intelligens. Positionerna utförs mestadels sittande och liggande men hela kroppen påverkas, cirkulation och flexibilitet förbättras, stress minskar, tankebrus stillas. Yin, den djupa feminina energin, den som håller, läker, stärker.

Denna yinyogalärarutbildning vänder sig till dig som vill bli yinyogalärare och/eller ta nästa steg inom yinyogan och få en djupare förståelse för dess filosofi, positioner och pedagogiska verktyg. Detta är också ett steg i personlig utveckling, det du lär dig kommer du ha stor nytta av i ditt vardagliga liv. Efter vår yinyogalärarutbildning kommer du vara redo att leda klasser samt ha en fördjupad förståelse och kunskap i yinyoga. Du kommer att få med dig yinyogasekvenser med olika syften samt få kunskap och förståelse för hur du sätter ihop dina egna sekvenser.

Utbildningen bygger på tre delar: Anatomi, mindfulness och Traditionell kinesisk Medicin. Lärare under utbildningen är förutom Malou Lejon även Naprapat och yogalärare Annacarin Gustafssonsamt Akupunktör enligt TCM (Traditionell Kinesisk Medicin) Josefin Hemmingsson.

Mer om de olika delarna:

1) Anatomi: skelett, leder, ligament, fascia, nervsystemet och nervpåverkan. Lymfsystem och Hormonsystem. Yinpositionerna och dess modifikationer samt terapeutiska aspekter. Stresshantering, andning  och aktuell västerländsk forskning.

2) Traditionell Kinesisk Medicin akupunkturpunkter och meridianerna i kroppen. De fem elementen. Filosofin kring Yin och Yang samt Qi. Klassupplägg med Traditionell Kinesisk Medicin som riktmärke.

3) Medveten närvaro, meditation och andningsövningar i yinyogan. Pedagogik och metod. Klassupplägg, justeringar och teman.

Du kan gå endast en del för 7500 kr (ink 25% moms) men för att få ett certifikat behöver du gå alla tre delar.

Malou Lejon är huvudlärare, hon är yogalärare, beteendevetare och coach. Hon har yogat sedan 2002 och utbildat sig inom yoga på olika sätt sedan 2005. 2012 var hon med och startade Skolyoga och  har skapat utbildningar och utbildat sedan 2012.

Om du har frågor och funderingar kontakta malou@holistichouse.se

Ser fram emot att träffa Dig!

Sagt om utbildningen:

”Denna Yinyogalärarutbildning var enormt lärorik och givande. Förutom teori och praktiska övningar kring yinyoga gav den också tid till självreflektion och ett större perspektiv/helhetstänk som jag verkligen uppskattade. Malou är en väldigt inspirerande lärare. Jag kan varmt rekommendera utbildningen!”

– Cecilia

SAGT OM YINYOGALÄRARUTBILDNINGEN

”En väldigt personlig yogalärarutbildning med mycket värme & underbara lärare. Jag
uppskattade verkligen kombinationen av mycket kunskap och avslappnat lärande.
Upplägget av de tre tillfällena var jättebra och jag gillade att vi blev uppmuntrade till
eget ansvar och egen praktik mellan gångerna. Utbildningen har definitivt lett till att jag
har fördjupat min yin-praktik. Den gav mig dessutom den där extra knuffen jag behövt
för att börja jobba dagligen med min andning. Utbildningen gav mig ocksåen trygghet i
mina kunskaper och känslan av att jag faktiskt skulle kunna undervisa! ” – Emma

”Stort tack för en läkande, kärleksfull och utvecklande
utbildning.” – Carin

”Jag kommer fortsätta att använda kunskaperna i mitt jobb som mindfulness-lärare och vill
också ha yin-klasser och bygga upp retreats för chefer där jag får kombinera yin-pass med
workshops kring stresshantering, kunskap och hjärnan och vad som skapar hållbarhet i
arbetslivet (och livet).” Kristin

” En fantastiskt givande utbildning på många plan. Yinyoga kommer från och med nu att vara
en del i min vardag för mitt eget välmåendes skull. Eftersom jag bla jobbar med kognitiv
psykoterapi hoppas jag också kunna använda yinyoga som en del i behandling vid psykisk
ohälsa.” – Kerstin

”Tack för en fantastisk utbildning! Kunskapen och praktiken kring medveten närvaro hjälper
mig att fokusera, fatta bättre beslut, behålla tålamodet samt lättare att hantera ev konflikter
som uppstår. Påverkar även min sömn och sinnesstämning positivt.” – Anna

UTBILDNINGENS UPPLÄGG

Modul 1 : 6-8 okt: Anatomi, nervsystemet, fascia, stresshantering, andning och andningsövningar, positioner.Yin, dess principer, historia, filosofi, positioner, metod och syfte.

fre kl 09:00-16.00, lörd 9.00-16.00, sönd 9.00-16.00 (lunch alla dagar 12.00-13.00)

Modul 2 : 27-29 okt: Traditionell Kinesisk Medicin, Qi, meridianer, De fem elementen, filosofi, Energi.
fre kl 13.00-17.00 lörd 9.00-17.00 (lunch 12.00-13.00) sön 9.00-16.00 (lunch 12.00-13.00)

Modul 3 : 24-26 nov:  Medveten närvaro. Klassupplägg. Pedagogik. 

fre kl 13.00-17.00 lörd 09.00-17.00 (lunch 12.00-13.00) sönd 9.00-16.00 (lunch 12.00-13.00)

 

Du kan välja att gå endast en modul för 7900 kr (ink 25% moms) men för att få ett certifikat behöver du gå alla tre moduler. Om du önskar kan du dela upp betalningen. Maila malou@holistichouse.se för frågor och funderingar. Väl mött! 🙂

INFÖR, UNDER & EFTER

Inför utbildningen Skriv ett mail till malou@holistichouse.se och presentera dig själv, och berätta varför du vill gå utbildningen. När du anmäler dig kommer du att få en litteraturlista och uppgifter som förbereder dig inför utbildningen.

Under utbildningen du får ett kompendium med positioner och annat, du får du olika hemuppgifter och övningar, dessa är i olika steg så du kan välja vad du hinner med för stunden.Du har full stöttning av din lärare under hela utbildningen.

Efter utbildningen kommer du ha de baskunskaper du behöver för att börja undervisa i yinyoga och även leda guidade meditationer, samt en djupare förståelse för yoga som förhållningssätt. Du kan fortfarande vända dig till oss med funderingar och frågor som dyker upp. Vi finns här för dig även efter din utbildning. Du får ett certifikat efter avslutad utbildning.

Utbildningens lärare

MALOU LEJON

Malou hittade till yogan 2002 och har undervisat i yoga sedan 2007. Hon är en uppskattad pedagog och yogalärare, hon är ägare av studion Holistic House i Sundbyberg, hon är förutom yogalärare även beteendevetare, coach, personlig tränare, pilates instruktör och reikiutövare. År 2012 var hon med och startade Skolyoga och har sedan dess utbildat både inom yoga och värderingsstyrt ledarskap. Genom åren har hon genomfört många olika utbildningar, resor och retreats. Yinyogautbildningar som hon gått är samtliga steg hos Magdalena MecWeld, Ulrica Norberg ISHTA-yin, Sarah Powers, Embodied yin och yang av Satu Toumela. Fördjupningar hos Bonnie Bainbridge Cohen, terapeutisk yoga Timothy McCall.

CONTACT US

Kyrkogatan 5

172 32 Sundbyberg

 

info@holistichouse.se

+46 (0)708 81 26 66

NEWSLETTER

Enter your email address to get news about our courses, workshops and other things going on in the studio!