START OKT 2021

Yogalärarutbildning Yin Yoga 80 h

Malou Lejon

DATUM: Steg 1 1-4/10, Steg 2 6-8/11, Steg 3 20-22/11

PRIS: Steg 1 6900 kr, Steg 2 6300 kr, Steg 3 6300 kr. Priser inkl moms. 

Bli yogalärare

Vi önskar att denna utbildning ger dig en fördjupad förståelse och kunskap inom yogafilosofin och alla dess fantastiska lärdomar och verktyg som finns där. Vi hoppas att du med nyfikenhet och dessa verktyg kommer att lära känna sig själv på ett djupare plan.

Det här är en utbildning som inte bara gör dig redo för att bli yogalärare utan också öppnar dörrar för att göra en inre resa. Hur kan du  leva ditt liv fullt ut givet den plats du är på i livet just nu? Hur kan du mer ofta leva i linje med dina värderingar och ditt syfte. Och finns det möjlighet att inspirera andra att göra detsamma?

Genom denna utbildning kommer du själv utvecklas samtidigt som du hittar ditt eget sätt att undervisa. Du kommer att lära dig sekvenser, få förståelse och kunskap i hur du sätter ihop egna sekvenser, du kommer att lära dig om alternativa övningar och lära dig hur du som yogalärare kan hjälpa och vägleda andra i alla åldrar.  

Denna utbildning är för dig som har utövat yoga och nu vill lära dig mer och vill ge vidare till andra. Även om du inte har en dröm om att instruera så kan du gå denna utbildning, verktygen har du nytta av i både ditt privatliv och i ditt yrkesliv. Vårt mål är att hjälpa just dig att hitta ditt syfte och din inre unika röst och dessutom ha roligt under resans gång!

Undrar du över något är du välkommen att kontakta oss.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG

Anatomi och Asanas  

– Grundläggande anatomi, Nervsystemet och fascia

– Grundläggande kring Endokrina systemet

– Grundläggande positioner

– Modifieringar
– Vanliga skador. Spänningar och kronisk smärta.

– Bandhas

Ayurveda

– Introduktion till Ayurveda i livet och på yogamattan. 
– Djupare förståelse för kroppens möjligheter att läka genom rörelse samt genom att bryta invanda mönster.

Kort om Ayurveda:
Ayurveda betyder läran om livet och är ett ett mångtusenårigt läkekonstsystem från Indien med kunskapen om att leva i harmoni med sig själv utifrån den man är och harmoni med naturen, för att skapa optimal fysisk, mental hälsa och förebygga obalanser som kan leda till sjukdom och obehag. Ayurveda kommer att finnas med som en röd tråd genom hela utbildningen.

Pedagogik, metodik, sekvenser och din unika röst
– Pedagogik: vad du ser, hör och gör
– Metodik

– Egen praktik
– Sekvenser och linjering
– Justeringar och korrigeringar
– Observera och assistera på klasser
– Rollen som instruktör 

Meditativa metoder, shavasana och Pranayama  

– Andningsövningar 
– Meditationstekniker

– Modern forskning kring dessa tekniker 

– Prana, mantra och mudras

Yogans traditioner, filosofi och mytologi

– Yogans historia
– Patanjalis Yoga Sutras,
– Bhagavad-Ghita
– Yamas och Niyamas 
– Olika yogatraditioner

Yoga kopplat till beteendekunskap och västerländsk forskning  

– Yoga för alla åldrar 
– 
Rollen som yogalärare 
– 
Chakrasystemet
Yoga som yrke
– Vi tar upp erfarenheter, tankar och idéer kring hur livet som verksam yogalärare kan vara både gällande heltid/deltid eller som ett roligt extraknäck.

INFÖR, UNDER & EFTER

Inför utbildningen när du anmäler dig kommer du att få en litteraturlista och uppgifter som förbereder dig inför utbildningen.

Under utbildningen ingår fri yogaträning på alla drop-in klasser (om pandemiläget tillåter i annat fall fri tillgång till alla våra Online-klasser). Du kommer att få möjlighet att genomföra observationer (bor du i en annan stad är du välkommen hit för att observera, men det går även bra att observera andra klasser) Du har full stöttning av huvudlärarna under hela utbildningen.

Efter utbildningen kommer du ha de baskunskaper du behöver för att börja undervisa yogaklasser i hatha vinyasa och även leda meditationer, samt en djupare förståelse för yoga som förhållningssätt.Målet är du fått en djupare förståelse för din egen utveckling och att din inre resa och nyfikenhet fortsätter. Du kan fortfarande vända dig till oss med funderingar och frågor som dyker upp. Vi finns här för dig även efter din utbildning! 

Utbildningens lärare

MALOU LEJON

Driver Holistic House och har genom åren genomfört många olika utbildningar, resor och retreats. Jag hittade till yogan 2002 och har varit lärare sedan 2007.

CONTACT US

Kyrkogatan 5

172 32 Sundbyberg

 

info@holistichouse.se

+46 (0)708 81 26 66

NEWSLETTER

Enter your email address to get news about our courses, workshops and other things going on in the studio!