RETREAT 11-13/2

Vintervila Yinretreat

Malou Lejon

DATUM: 11-13/2. Fredag kl. 16:00-18:30, lördag kl. 15:00-17:30 och söndag 09:30-11:45.

PRIS: 1250 kr

Vintervilan

Välkommen till ett miniretreat i yinyogans tecken med fokus på att släppa det som varit och välkomna nytt. Vi välkomnar hösten, låter löven falla, släpper taget om det vi inte längre behöver, andas in den klara friska lite kyligare höstluften. Detta ger mer plats för det som är viktigt, det du vill ha mer av och behöver just nu. Släpp det som varit och kliv in i den kraftfulla och stärkande vilan.
 
Klasserna fokuserar på lungornas och tjocktarmens meridianer men vi går igenom alla element och alla kroppens meridianer. Extra fokus kommer att läggas på olika andningsövningar (enkla andningsövningar som alla kan genomföra) samt Yoga Nidra för att lugna och stärka ditt sinne samt förfina din intention.
 
De fem elementen är aspekter av Qi (livskraft/energi). Dessa är trä, eld, jord, metall och vatten. Enligt traditionell Kinesisk Medicin är hälsa en harmonisk balans av alla element. Höstens element är Metall. Hösten är tiden att skörda det som tidigare såtts samt att finna struktur. Det är tid för att skapa strategier och färdas framåt.
 
Meridianerna som är i fokus är lungor och tjocktarm. Balanserad lung-qi gör dig modig, fylld av livsglädje, närvarande, känslomässigt berörd och öppen. Du vågar möta livet med alla dess med- och motgångar med kärlek och acceptans.
 
SCHEMA
Fredag: En klass för att rensa ut och grunda dig med andning i fokus. Filosofiska tankar kring Metallelementet samt övningar för Lungor och tjocktarmens meridianer samt för Lever o Gallblåsans meridianer.
 
Lördag: En återhämtande klass med andningsövningar samt filosofiska tankar. Lungor och tjockramens meridianer samt Njurarnas och urinblåsans meridianer samt för mjälte och mage.
 
Söndag: En stärkande och upplyftande klass med andningsövningar filosofiska tankar och Yoga Nidra. Meridianerna som är i fokus är, lungor och tjocktarmens meridianer samt för Hjärtats och tunntarmens meridianer.

MALOU LEJON

Jag ser yogan som ett verktyg för att på bästa sätt ta sig fram genom livet, genom alla berg- och dalbanor som livet har att erbjuda. Yogan på mattan är en träning och en påminnelse om hur vi vill vara mot oss själva och vår omgivning i den vardag vi lever i.

Jag hittade till yogan 2002 och har varit lärare sedan 2007. Jag tycker om variation och lekfullhet! Mina klasser kan vara svettiga, flödande, likväl som stillsamma eller en härlig mix.

Andningen är viktig likväl som meditation.  Jag vill att klassen ska vara ett tillfälle att träna på att vända fokus och uppmärksamheten inåt.

KONTAKTA OSS

Kyrkogatan 5

172 32 Sundbyberg

 

info@holistichouse.se

+46 (0)708 81 26 66

NYHETSBREV

Fyll i din e-postadress för att få nyheter om våra kurser, workshops och annat som händer i studion!