Våra yogalärare

 Malou Lejon

Ägare och kreativ utvecklare av Holistic House

”Yoga är så fantastiskt eftersom det tränar både kropp och sinne.”

Det finns så mycket att upptäcka och lära! Jag ser yogan som ett verktyg för att på bästa sätt ta sig fram genom livet. En träning och en påminnelse om hur vi vill vara mot oss själva och vår omgivning i den vardag vi lever i. Malou är beteendevetare och coach och började yoga 2002. Första yogalärautbildningen gick hon 2005, sedan 2007 har hon varit verksam som yogalärare. Det har blivit väldigt många fler utbildningar och fördjupningar sedan dess. Andningen är viktig likväl som meditation. Önskan är att klassen ska vara ett tillfälle att träna på att vända fokus och uppmärksamheten inåt. Att genom yogans verktyg hitta en känsla av mer plats och utrymme.

Malou är ansvarig för yogalärarutbildningarna på studion, tar emot personliga sessioner för de som behöver hjälp med stresshantering och andning. Hon ger Reikibehandlingar och håller i yin och hatha/meditationsklasser.

E-RYT mer än 500 tim. Hathayoga, yinyoga, terapuetisk yoga, chakrayoga, yoga för barn och tonåringar, pt-yoga, gravidyoga, senioryoga, mamma o baby. Även Lic personlig tränare samt utbildad instruktör för annan träning som tex Pilates och Body Balance.

 

Veronica Näslund KwaNsa

ÄVEN PRIVATYOGALÄRARE

”På mattan möter man sig själv som man är”

Jag har bakgrund som dansare och upptäckte yogan efter en skada. Jag blev inte bara frisk fysiskt utan jag fick även möta utmaningar psykiskt/mentalt. Jag tog mitt yogacertifikat i New York 2004 och sedan dess har jag praktiserat och vidareutbildat mig inom både mysofascial yinyoga, yoga för barn, ayurveda, sivananda, ashtanga och kundaliniyoga.

På mattan möter man sig själv som man är, sin prestige, sin glädje, sina motstånd och allt däremellan. Yogan och meditationen är mitt ankare, min spegel, min skugga och även min sprituella utvckling och utmaning. Yogan bär mig när allt annat ser ut att falla och håller mig under armarna när jag möter livets utmaningar. På mattan är jag sann. Du möter Veronica som en av huvudlärarna i Hatha Vinyasa Yogalärarutbildning 200 tim samt på hennes klasser Hatha Vinyasa. 

Reiki-Master och utbildad i Hatha Vinyasa Yoga, Barnyoga, Yinyoga

 

Veronica Holm

ÄVEN PERSONLIG TRÄNARE

”Jag brinner för hälsa och välmående”

Yoga är mer än ”bara” fysisk träning. Den mentala delen, den filosofiska delen är viktig för mig.

Yogan för mig är en livsstil och ett redskap för att hela tiden komma hem, hem till mig själv, mitt sanna jag och det som är just nu. Mina klasser kan variera från mer svettiga fysiska till lugna och stillsamma. Jag älskar att  mixa olika stilar beroende på behovet i rummet. 

Jag brinner för hälsa och välmående både via träning, kost, ayurveda och yoga. Då jag själv har en utmattning i bagaget klappar mitt hjärta lite extra för verktyg som kan hjälpa oss att landa i lugn och återhämta och bygga upp oss själva igen

E-RYT 500. Certifierad lärare i Embodied Flow™ men även utbildad i TraumaInformed Yoga, Hatha Vinyasa, Yinyoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Senioryoga, ISHTA-Yoga.

Lic. Personlig Tränare

Joanne Post Youssef

ÄVEN PRIVATYOGALÄRARE

”Through the heart ♡ I find my way home.”

To Feel. Breath. Sense. Explore. Move. Create. Flow. To find meaning. Yoga is the container that holds me and allows me to find my way in life.

My experience as a yoga teacher and therapist has shown me how crucial it is to have an environment that fosters trust, compassion, openness and respect for personal boundaries. I love creating space for deeper connections that encourages freedom of expression and invites individuals to come home to the heart. My classes are an opportunity to explore the inner landscape of the body through embodied and explorative yoga, somatic movement, and finding ones authentic flow. I love to incorporate; dynamic and mindful sequencing, pranayama, visualisation, meditation, self inquiry, touch, tantric philosophy, inspiring soundscape and elemental work to keep my classes fruitful.

I am a Qualified Transpersonal Art Therapist, Holistic Counseller, Yoga Teacher and Reiki Practitioner. I have completed 200 hrs in Authentic Flow Yoga, 100 hrs Dynamic Spiral Myofascial Yin Yoga and currently training in Trauma Informed Yoga.

Mirja Blomqvist

”Jag ser yogan som ett fantastiskt verktyg att hitta tillbaka till sig själv oavsett vad du behöver och oavsett vilken plats du är på i livet. ”

Jag mötte yogan för första gången för drygt 20 år sedan, men började yoga ordentligt för 16 år sen då jag väntade mitt fjärde barn. Gravidyoga, mamma/babyyoga, Ashtanga, hathayoga har stått på min personliga praktisering tills jag 2015 utbildade mig till yogalärare i Global Yoga. 

Efter det vidareutbildade jag mig i barn- och tonårsyoga, yinyoga, restorative, gravid- och mamma/baby-yoga. Idag jobbar jag heltid som yogalärare på olika ställen i Stockholms norrort.

Jag ser yogan som ett fantastiskt verktyg att hitta tillbaka till sig själv oavsett vad du behöver och oavsett vilken plats du är på i livet. 

På min yoga får du både fysiska och mentala utmaningar, där vi knyter ihop kropp, sinne och själ, för att du ska hitta ditt inre ljus.

Maria Robarth

”Varje stund på mattan är ett möte med sig själv, en stund där kroppen och sinnet får mötas och vara på samma ställe samtidigt”

Jag föll för yogan vid andra möte 2008. Sedan dess har vi en djuprelation. Jag har alltid tränat och idrottat mycket och med yogan fick jag en annan dimension, den delen jag saknade.

Sedan dess praktiserar jag Ashtanga yoga regelbundet. Jag vill förmedla yoga traditionen och yoga med mjukhet och stadighet och med glädje och humor. Vill skapa förutsättningar och en atmosfär där alla kan känna sig välkommen till sin stund på mattan. Så som mina lärare bjudit in mig till yogan.

Jag jobbar till vardags med ledar-chefs- och organisationsutveckling inom en stor statlig myndighet och i det har jag stor nytta av yogan. I yogan får jag möjlighet till reflektion och möta sidorna hos mig på ett mycket direkt sätt och feedbacken får jag av mig själv, jag utvecklar min självkänsla som leder till ett växande som människa  

Förutom fördjupad lärarutbildning i Ashtanga har jag också fördjupat mig inom Yinyoga, Yoga nidra, restorative yoga och mediyoga. Är även utbildad Professionell Coach enligt ICF

cECILIA WESTERLUND

Yogan är min motvikt

Det som jag älskar mest med yogan är att den är kravlös och fri från prestation. Alla yogar efter sin egen förmåga. Det behöver inte se ut på ett visst sätt. Det viktiga är hur det känns inuti och vi lär oss att lyssna på kroppen i yogan. Yogan är en välbehövlig motvikt i vårt annars väldigt prestationsinriktade samhälle.

För mig personligen är yogan också en motvikt och ett andningshål i en stressig vardag. Jag hittade djupare in i yogan under de intensiva småbarnsåren och började då även utbilda mig till yogalärare. Nu har jag mer än 500 utbildningstimmar i bagaget inom Yinyoga, Hatha-Vinyasa och Restorative.

Jag brinner lite extra för Yinyogan och har gått två fördjupningar inom den. Den ena handlar om Hormon-Yinyoga och hur Yinyogan som har sina rötter i traditionell kinesisk medicin kan hjälpa till att främja kvinnors hälsa under livets olika faser som påverkas mycket av hormoner.

Den andra fördjupningen handlar om Yin-Myo, eller Yinyoga med bollar, där vi kombinerar yinyogans längre hållna positioner med att använda bollar för att lösgöra spänningar och stagnation i myofascian. Därigenom kan vi påverka och skapa harmoni i energiflödet, för bättre balans i kroppen och ett ökat välbefinnande.

Lejla Salcic

”Alla kan yoga!”

Jag älskar och brinner för yoga och därför vill jag dela det med andra. Jag vill göra yogan tillgänglig för alla för alla kan yoga! Yogan är så mycket mer än dess fysiska positioner. Den balanserar våra sinnen och lugnar hjärnan. Yoga hjälper oss också att hitta vår inre röst och komma ihåg vilka vi är genom att expandera vårat sinne.

Lejla är utbildad yogalärare vid Ashiyana Yoga School i Indien (200 hr) samt vid Zuna Yoga i Bali (300 hr). Hon är även mindfulnessinstruktör och Reiki utövare, du kan boka Reiki med Lejla på studion, läs mer under behandlingar..

”Mitt intresse för yogan väcktes på riktigt 2017 när jag behövde ett ankare under en period då mycket förändrades i mitt liv. I början av 2020 åkte jag till Goa i Indien för att utbilda mig vid Ashiyanas Yoga Teacher Training inom Hatha yoga (200 hr). Jag är även mindfulnessinstruktör sedan december 2019.

För mig har yogan handlat mycket om att expandera utanför de mentala begränsningar som vi människor sätter på oss själva samt att vidga mina vyer och mitt sinne.

För mig är syftet att bjuda in till ett tillåtande space där du kan vara precis som du är på klassen. Det är din stund. Vi är alla här för att lära oss om oss själva och vårt inre och yoga är ett fantastiskt verktyg i den resan.”

Anna Viktoria Åkerlund

Jag brinner för att dela yoga som läkande verktyg

Jag brinner för att dela yoga som läkande verktyg för att hitta balans i kropp och sinne. Med en bakgrund som före detta utbränd ekonom och övertränad långdistanslöpare som hittade tillbaka till livskraften genom yogan slår mitt hjärta extra hårt för återhämtande och terapeutisk yoga.

Jag är utbildad inom Hathayoga, medicinsk yoga, Yinyoga och Yoga Therapy men bär en ständig längtan efter mer kunskap. Min yogaresa är livslång, är en evig student och värdesätter varje klass jag får dela med andra.

Min längtan är att göra yoga mer tillgänglig för alla oavsett förutsättningar. Att släppa rädslor, prestationskrav och myterna om att yoga t.ex handlar om att kunna lägga benet bakom huvudet. En drivkraft är att blanda in inkännande djup likaväl som lekfullhet och variation i klasserna för att i förlängningen ta med yogan utanför mattan och in i livet.

ANNA LINNEA HEDELIN

”Kom och möt dig själv på mattan och upptäck vad yoga är för dig just den här dagen”

Yogan kom till mig när jag behövde det som allra mest och har sedan dess blivit en trygg pelare att luta mig mot genom livet. Att dagligen möta mig själv i yogan har blivit ett sätt att lära känna mig själv på nytt för varje dag. De dagar livet känns som en dans och de dagar som känns motiga. Ur yogan hittar jag min styrka och det ger mig en längtan att förmedla möjligheten att kunna må så mycket bättre – både fysiskt och psykiskt. 

Det finns ett djup och en sårbarhet i yoga som är otroligt vackert, men jag tycker också att det ska få vara lekfullt och tillgängligt för alla och håller i yoga för såväl tonåringar som äldre. Jag tar med mig yogan på sup-brädan, ut i gethagen och till hästarna. Jag gillar tanken att så många som möjligt ska kunna upptäcka yoga på ett sätt som passar just dig.

Jag tror att det finns en typ av yoga och lärare som passar för alla kroppar och sinnen – om du vill. Vi är alla olika beroende på dagsform, kropp och upplevelse. Yogan är ett sätt att möta sig själv på mattan efter just sina förutsättningar. Det finns inget som heter ”för stel för yoga”!

Jag är utbildad inom Hatha yoga, Yin yoga och Ryttaryoga. Utöver yogan älskar jag att vara runt djur och natur, det påminner mig precis som yogan om det vackra i enkelheten!

 

MIA BYLANDER

”Vi är alla unika med våra egna behov och kroppar. Att ta hand om oss själva på bästa möjliga sätt är avgörande för att leva ett friskt liv så länge som möjligt. Detta är en viktig del av mitt liv och min strävan att sprida kunskap om rörelse och hälsosamma vanor.” 

Jag började min yogaresa redan 2002 med en grundläggande kurs i Ashtangayoga. År 2011 tillbringade jag en månad på ett autentiskt och vackert holistiskt center i norra Thailand för meditation och en fördjupad kurs i Hathayoga. År 2013 återvände jag till denna underbara plats för ytterligare en månad av fördjupning i Hatha- och Ashtangayoga samt meditation. Genom åren har jag deltagit i många workshops och utbildningar, och senast avslutade jag en 200-timmars Hatha Vinyasa-utbildning på Holistic House.

Från ung ålder har jag tränat inom olika former av rörelse, inklusive dans, boxning, pilates och styrketräning. Under flera år höll jag klasser på olika gym och spenderade mycket tid på att dela med mig av min kunskap inom rörelse. Senare fokuserade jag på funktionell träning och har lärt mig mycket om att bygga upp en stark och stabil kropp. Min ständiga törst efter kunskap håller mig nyfiken på nya rön inom träning och hälsa. Jag älskar att vara utomhus och spenderar mycket tid i naturen, vare sig det är med kängor på fötterna, klättrandes på ett berg eller cyklandes på en mountainbike.

Lotta Lagerqvist

ÄVEN PERSONLIG TRÄNARE

”Jag vill förmedla yogatraditionen med mycket värme och medkänsla”

Jag är en civilekonom som omskolade mig till funktionsmedicinsk hälsocoach för att hjälpa människor att stärka sin hälsa. Jag driver även podcasten Hälssnack med Lotta & Victoria, där vi inspirerar till en hälsosam livsstil.

Jag kom i kontakt med yogan i början av 2000-talet och föll pladask. Ashtangasekvensens flow och repetitiva mönster fick mitt sinne att äntligen lugna ner sig. 

Jag tycker det är fantastiskt hur Ashtangayogan kan anpassas till elevernas förutsättningar. Som yogalärare försöker jag förmedla yogatraditionen med mycket värme och medkänsla. Att vara en guide för en bra teknik och samtidigt ge eleverna utrymme för sin egen upplevelse.

Helena E Källgren

”Jag vill inspirera till att släppa prestationskrav och hitta sin egen väg i livet.”

Jag är hathayogalärare och ayurvedisk livsstilscoach som studerat både i Indien och Sverige.

Jag ser yogan som en metod att hitta tillbaka till mig själv oavsett vad som händer i världen omkring. Min yogapraktik är mitt sätt att hitta kraften, mjukheten och kärleken som jag behöver för att hantera livet och dess utmaningar utanför yogamattan. Även om yogan ser ut att vara framförallt fysisk är det också en mental och andlig träning. På yogamattan övar jag på livet. 

Jag tror att nyckeln till en regelbunden yogapraktik är att hitta vad som passar just dig. Olika individer behöver olika saker, det synsättet är helt centralt inom ayurvedan och yogan är en bra metod att lyssna på sin kropps signaler på ett ärligt sätt. 

Helena håller i Ayurveda-delen på våra utbildningar.

KONTAKTA OSS

Kyrkogatan 5

172 32 Sundbyberg

 

info@holistichouse.se

+46 (0)708 81 26 66

NYHETSBREV

Fyll i din e-postadress för att få nyheter om våra kurser, workshops och annat som händer i studion!