Våra yogalärare

 Malou Lejon

ÄVEN PERSONLIG TRÄNARE

”Yoga är så fantastiskt eftersom det tränar både kropp och sinne.”

Det finns så mycket att upptäcka och lära! Jag ser yogan som ett verktyg för att på bästa sätt ta sig fram genom livet. En träning och en påminnelse om hur vi vill vara mot oss själva och vår omgivning i den vardag vi lever i.

Malou är beteendevetare och coach och började yoga 2002. Första yogalärautbildningen gick hon 2005, sedan 2007 har hon varit verksam som yogalärare. Det har blivit väldigt många fler utbildningar och fördjupningar sedan dess. Andningen är viktig likväl som meditation. Önskan är att klassen ska vara ett tillfälle att träna på att vända fokus och uppmärksamheten inåt. 

Malou är ansvarig för yogalärarutbildningarna på studion, tar emot personliga sessioner för de som behöver hjälp med stresshantering och andning. Hon ger Reikibehandlingar och håller i yin och hatha/meditationsklasser.

RYT mer än 500 tim. Hathayoga, yinyoga, terapuetisk yoga, chakrayoga, yoga för barn och tonåringar, gravidyoga, senioryoga, mamma o baby.

 

Veronica Näslund KwaNsa

”På mattan möter man sig själv som man är”

Jag har bakgrund som dansare och upptäckte yogan efter en skada. Jag blev inte bara frisk fysiskt utan jag fick även möta utmaningar psykiskt/mentalt. Jag tog mitt yogacertifikat i New York 2004 och sedan dess har jag praktiserat och vidareutbildat mig inom både mysofascial yinyoga, yoga för barn, ayurveda, sivananda, ashtanga och kundaliniyoga.

På mattan möter man sig själv som man är, sin prestige, sin glädje, sina motstånd och allt däremellan. Yogan och meditationen är mitt ankare, min spegel, min skugga och även min sprituella utvckling och utmaning. Yogan bär mig när allt annat ser ut att falla och håller mig under armarna när jag möter livets utmaningar. På mattan är jag sann. Du möter Veronica som en av huvudlärarna i Hatha Vinyasa Yogalärarutbildning 200 tim samt på hennes klasser Hatha Vinyasa. 

Reiki-Master och utbildad i Hatha Vinyasa Yoga, Barnyoga, Yinyoga

 

Veronica ”Vera” Holm

ÄVEN PERSONLIG TRÄNARE

”Jag brinner för hälsa och välmående”

Yoga är mer än ”bara” fysisk träning. Den mentala delen, den filosofiska delen lockar mig.

Yogan för mig är en livsstil och ett redskap för att hela tiden komma hem, hem till mig själv, mitt sanna jag och det som är just nu. Mina klasser kan variera från mer svettiga fysiska till lugna och stillsamma. Jag älskar att  mixa olika stilar beroende på behovet i rummet. 

Jag brinner för hälsa och välmående både via träning, kost, ayurveda och yoga. Då jag själv har en utmattning i bagaget klappar mitt hjärta lite extra för verktyg som kan hjälpa oss att landa i lugn och återhämta och bygga upp oss själva igen

E-RYT 500. Utbildad i Hatha Vinyasa, Yinyoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Senioryoga, ISHTA-Yoga, Embodied Flow. 
Lic. Personlig Tränare

Helena E Källgren

”Jag vill inspirera till att släppa prestationskrav och hitta sin egen väg i livet.”

Jag är hathayogalärare och ayurvedisk livsstilscoach som studerat både i Indien och Sverige.

Jag ser yogan som en metod att hitta tillbaka till mig själv oavsett vad som händer i världen omkring. Min yogapraktik är mitt sätt att hitta kraften, mjukheten och kärleken som jag behöver för att hantera livet och dess utmaningar utanför yogamattan. Även om yogan ser ut att vara framförallt fysisk är det också en mental och andlig träning. På yogamattan övar jag på livet. 

Jag tror att nyckeln till en regelbunden yogapraktik är att hitta vad som passar just dig. Olika individer behöver olika saker, det synsättet är helt centralt inom ayurvedan och yogan är en bra metod att lyssna på sin kropps signaler på ett ärligt sätt. 

Helena håller i Ayurveda-delen på våra utbildningar.

Jenny Ström

ÄVEN PERSONLIG TRÄNARE

”Jag vill ge dig en tro på att du kan förändra inifrån och ut”

Hälsa och träning har varit en självklar del av mitt liv och en livsstil sedan barndomen.

När jag 2012 gick från superstark och snabb till svag och orkeslös behövde jag hitta en hållbar förändring. Det tog lång tid och många bakslag innan jag kunde acceptera, förstå och hitta tillbaka till ett liv där jag kände mig som mig själv igen. 

Jag har drivit eget inom träning och hälsa sedan 2007. Med glimten i ögat och ett positivt ledarskap vill jag inspirera mina kunder till livstilförändringar och en tro på sig själva att de kan förändra inifrån och ut.

Jag är personlig tränare, coach, Hatha  & Ashtangayogalärare, arrangerar egna träningsresor och älskar att vandra, springa och cykla – gärna i skogen. 

Lotta Lagerqvist

ÄVEN PERSONLIG TRÄNARE

”Jag vill förmedla yogatraditionen med mycket värme och medkänsla”

Jag är en civilekonom som omskolade mig till funktionsmedicinsk hälsocoach för att hjälpa människor att stärka sin hälsa. Jag driver även podcasten Hälssnack med Lotta & Victoria, där vi inspirerar till en hälsosam livsstil.

Jag kom i kontakt med yogan i början av 2000-talet och föll pladask. Ashtangasekvensens flow och repetitiva mönster fick mitt sinne att äntligen lugna ner sig. 

Jag tycker det är fantastiskt hur Ashtangayogan kan anpassas till elevernas förutsättningar. Som yogalärare försöker jag förmedla yogatraditionen med mycket värme och medkänsla. Att vara en guide för en bra teknik och samtidigt ge eleverna utrymme för sin egen upplevelse.

Lejla Salcic

”Alla kan yoga!”

Jag älskar och brinner för yoga och därför vill jag dela det med andra. Jag vill göra yogan tillgänglig för alla för alla kan yoga! Yogan är så mycket mer än dess fysiska positioner. Den balanserar våra sinnen och lugnar hjärnan. Mitt intresse för yogan väcktes på riktigt 2017 när jag behövde ett ankare under en period då mycket förändrades i mitt liv. I början av 2020 åkte jag till Goa i Indien för att utbilda mig vid Ashiyanas Yoga Teacher Training inom Hatha yoga (200 hr). Jag är även mindfulnessinstruktör sedan december 2019.

För mig har yogan handlat mycket om att expandera utanför de mentala begränsningar som vi människor sätter på oss själva samt att vidga mina vyer och mitt sinne.

För mig är syftet att bjuda in till ett tillåtande space där du kan vara precis som du är på klassen. Det är din stund. Vi är alla här för att lära oss om oss själva och vårt inre och yoga är ett fantastiskt verktyg i den resan.

Anna Axelsson

”Yogarummet är öppet för alla och yogan utövas alltid utifrån dina förutsättningar och behov”

Min yogaresa började någon gång i början av 2000-talet och har haft sina upp och nedgångar. Trots att det första mötet inte var en dundrade succé återkom jag till yogan gång på gång.

Efter att ha fått diagnosen reumatism, utan att sakta in och göra nödvändiga livsstilsförändringar för att må bra i livet, kom slutligen en brytpunkt där en förändring blev oundviklig. I samband med det plockade jag upp yogan igen och ganska snart började jag också resan mot att själv bli lärare.

För mig hjälper yogan mig att skala av allt det som inte är viktigt för att komma in och få kontakt med det som faktiskt är sant, både min grund och mina vingar. På yogamattan lär jag mig att inte ge upp men också att tillåta mig själv att backa och vila när jag behöver det.

I min undervisning vill jag vidareförmedla att yogarummet är öppet för alla och yogan utövas utifrån dina förutsättningar och behov. Det finns utrymme för både allvar och skratt och det är du som formar din yoga. Jag vill guida dig så att du känner trygghet, både att våga utforska nytt, men också att välja att avstå och vila i det som är.

Joanne Post Youssef

ÄVEN PERSONLIG TRÄNARE

”Through the heart ♡ I find my way home.”

To Feel. Breath. Sense. Explore. Move. Create. Flow. To find meaning. Yoga is the container that holds me and allows me to find my way in life.

My experience as a yoga teacher and therapist has shown me how crucial it is to have an environment that fosters trust, compassion, openness and respect for personal boundaries. I love creating space for deeper connections that encourages freedom of expression and invites individuals to come home to the heart. My classes are an opportunity to explore the inner landscape of the body through embodied and explorative yoga, somatic movement, and finding ones authentic flow. I love to incorporate; dynamic and mindful sequencing, pranayama, visualisation, meditation, self inquiry, touch, tantric philosophy, inspiring soundscape and elemental work to keep my classes fruitful.

I am a Qualified Transpersonal Art Therapist, Holistic Counseller, Yoga Teacher and Reiki Practitioner. I have completed 200 hrs in Authentic Flow Yoga, 100 hrs Dynamic Spiral Myofascial Yin Yoga and currently training in Trauma Informed Yoga.

Bengt Johansson

ÄVEN PERSONLIG TRÄNARE

”Yoga för mig är en livsstil, ett sätt att finna harmoni och balans. ”

Mina kunskaper inom Yoga/Ayurveda har gett mig möjlighet att kombinera österländsk och västerländsk filosofi. Inspirerande yogalärare som jag har praktiserat med är Craig Procter, Richard Freeman, Paul Dallaghan, Neil Barker, Petri Räisänen, m.fl.

Jag har arbetat som yogalärare sedan 2004 och har utbildning på över 1500 timmar, certifierade av Yoga Alliance. Jag har en bakgrund inom kampsport, utbildar personliga tränare och utövar även Acroyoga.

Urval av övriga utbildningar:

  • Personlig tränare steg I, steg II, steg III ( PT-School, där jag även arbetar)
  • Ayurveda (Jessica Blanchard)
  • Pranayama (Shri OP Tiwari)
KONTAKTA OSS

Kyrkogatan 5

172 32 Sundbyberg

 

info@holistichouse.se

+46 (0)708 81 26 66

NYHETSBREV

Fyll i din e-postadress för att få nyheter om våra kurser, workshops och annat som händer i studion!