START OKT 2024

Yinyogalärarutbildning 100 tim.

Malou Lejon

DATUM 2024: 11-13/10, 8-10/11, 6-8/12
PRIS: 23500kr (ink moms)

Early bird till 31/7  19500 kr!

Det går bra att dela upp betalningen maila då till info@holistichouse.se 

Har du företag och vill bli fakturerad, det går bra, maila då till: info@holistichouse.se

 

Bli lärare med vår Yinyoga lärarutbildning

Fördjupa din kunskap i hur du kan bjuda in den stärkande vilan och hämta kraft i den.

Yinyoga stärker både kropp och sinne. Det är en avslappnande, vilsam och återhämtande yogaform som fokuserar på kropp och själ. Du ger inte bara din fysiska kropp en annan typ av uppmärksamhet utan tränar även på det värdefulla varandet, medveten närvaro och att lyssna på kroppens inre intelligens. Detta har du nytta av i i din vardag. Positionerna utförs mestadels sittande och liggande men hela kroppen påverkas, cirkulation och flexibilitet förbättras, stress minskar, tankebrus stillas.

Yin, den djupa feminina energin, den som håller, läker, stärker.

Denna yinyogalärarutbildning vänder sig till dig som vill undervisa i yinyoga och/eller ta nästa steg inom yinyogan och få en djupare förståelse för dess filosofi, positioner och pedagogiska verktyg. Detta är också ett steg i personlig utveckling, det du lär dig kommer du ha stor nytta av i ditt vardagliga liv. Efter vår yinyogalärarutbildning kommer du vara redo att leda klasser samt ha en fördjupad förståelse och kunskap i yinyoga. Du kommer att få med dig yinyogasekvenser med olika syften samt få kunskap och förståelse för hur du sätter ihop dina egna sekvenser. I vårt team finns förutom yogalärare även läkare, fysioterapeut, naprapat, akupunktör och coach.

Utbildningen bygger på tre delar: Anatomi, Mindfulness och Traditionell kinesisk Medicin. Lärare under utbildningen är förutom Malou Lejon även Naprapat och yogalärare Annacarin Gustafsson samt Akupunktör enligt TCM (Traditionell Kinesisk Medicin) Josefin Hemmingsson. 

Mer om de olika delarna: 

1) Anatomi: skelett, leder, ligament, fascia, nervsystemet och nervpåverkan. Lymfsystem och Hormonsystem. Yinpositionerna och dess modifikationer samt terapeutiska aspekter. Stresshantering, andning  och aktuell västerländsk forskning om nervsystemet, hormonsystemet samt endokrina systemet Gästföreläsare är naprapat och yogalärare Annacarin Gustafson.

2) Traditionell Kinesisk Medicin akupunkturpunkter och meridianerna i kroppen. De fem elementen. Filosofin kring Yin och Yang samt Qi. Klassupplägg med Traditionell Kinesisk Medicin som riktmärke. Gästföreläsare är Akupunktör (enligt TCM) och sjuksköterska Josefin Hemmingsson.

3) Medveten närvaro, meditation och andningsövningar i yinyogan. Pedagogik och metod. Vid detta tillfälle går vi även igenom beröring, justeringar och healing. Klassupplägg och teman.

Malou Lejon är er huvudlärare på denna utbildning, hon är förutom yogalärare även beteendevetare, coach samt Reiki och Breathwork utövare. Hennes intresse är stort för de mer terapeutiska metoderna inom yoga.

Malou hittade till yogan 2002 och utbildat sig inom yoga på olika sätt sedan 2005. 2012 var hon med och startade Skolyoga och hon har utbildat andra sedan dess. Hon har skapat och genomfört flertalet Yinyogalärarutbildningar, barnyogalärarutbildningar, hathavinyasa 200 tim, samt utbildningar i värderingstyrt ledarskap för pedagoger och lärare i skolan med yoga som förhållningssätt.

Frågor och funderingar kontakta malou@holistichouse.se

Ser fram emot att träffa Dig!

Sagt om utbildningen:

”Denna Yinyogalärarutbildning var enormt lärorik och givande. Förutom teori och praktiska övningar kring yinyoga gav den också tid till självreflektion och ett större perspektiv/helhetstänk som jag verkligen uppskattade. Malou är en väldigt inspirerande lärare. Jag kan varmt rekommendera utbildningen!” 

– Cecilia

SAGT OM YINYOGALÄRARUTBILDNINGEN

”En väldigt personlig yogalärarutbildning med mycket värme & underbara lärare. Jag
uppskattade verkligen kombinationen av mycket kunskap och avslappnat lärande.
Upplägget av de tre tillfällena var jättebra och jag gillade att vi blev uppmuntrade till
eget ansvar och egen praktik mellan gångerna. Utbildningen har definitivt lett till att jag
har fördjupat min yin-praktik. Den gav mig dessutom den där extra knuffen jag behövt
för att börja jobba dagligen med min andning. Utbildningen gav mig ocksåen trygghet i
mina kunskaper och känslan av att jag faktiskt skulle kunna undervisa! ” – Emma

”Stort tack för en läkande, kärleksfull och utvecklande
utbildning.” – Carin

”Jag kommer fortsätta att använda kunskaperna i mitt jobb som mindfulness-lärare och vill
också ha yin-klasser och bygga upp retreats för chefer där jag får kombinera yin-pass med
workshops kring stresshantering, kunskap och hjärnan och vad som skapar hållbarhet i
arbetslivet (och livet).” Kristin

” En fantastiskt givande utbildning på många plan. Yinyoga kommer från och med nu att vara
en del i min vardag för mitt eget välmåendes skull. Eftersom jag bla jobbar med kognitiv
psykoterapi hoppas jag också kunna använda yinyoga som en del i behandling vid psykisk
ohälsa.” – Kerstin

”Tack för en fantastisk utbildning! Kunskapen och praktiken kring medveten närvaro hjälper
mig att fokusera, fatta bättre beslut, behålla tålamodet samt lättare att hantera ev konflikter
som uppstår. Påverkar även min sömn och sinnesstämning positivt.” – Anna

UTBILDNINGENS UPPLÄGG

Modul 1 : 11-13 okt. Anatomi, nervsystemet, fascia, stresshantering, andning och andningsövningar, positioner.Yin, dess principer, historia, filosofi, positioner, metod och syfte.fre kl 10.:00-18.00, lörd 9.00-17:00, sönd 9.00-16.00 (lunch alla dagar 12.00-13.00)

Modul 2 : 8-10 nov. Traditionell Kinesisk Medicin, Qi, meridianer, De fem elementen, filosofi, Energi.
fre kl 12:00-18:00  lörd 9.00-17.00 (lunch 12.00-13.00) sön 9.00-16.00 (lunch 12.00-13.00)

Modul 3 : 6-8  dec.  Medveten närvaro. Beröring. Klassupplägg. Pedagogik. 

fre kl 12.00-18.00 lörd 09.00-17.00 (lunch 12.00-13.00) sön 9.00-16.00 (lunch 12.00-13.00)

 Du kan välja att gå endast en modul för 7900 kr (ink 25% moms) men för att få ett certifikat behöver du gå alla tre moduler. Om du önskar kan du dela upp betalningen. Maila malou@holistichouse.se för frågor och funderingar. Väl mött! 🙂

INFÖR, UNDER & EFTER

Inför utbildningen Skriv ett mail till malou@holistichouse.se och presentera dig själv, och berätta varför du vill gå utbildningen. När du anmäler dig kommer du att få en litteraturlista och uppgifter som förbereder dig inför utbildningen.

Under utbildningen du får ett kompendium med positioner och annat, du får du olika hemuppgifter och övningar, dessa är i olika steg så du kan välja vad du hinner med för stunden.Du har full stöttning av din lärare under hela utbildningen.

Efter utbildningen kommer du ha de baskunskaper du behöver för att börja undervisa i yinyoga och även leda guidade meditationer, samt en djupare förståelse för yoga som förhållningssätt. Du kan fortfarande vända dig till oss med funderingar och frågor som dyker upp. Vi finns här för dig även efter din utbildning. Du får ett certifikat efter avslutad utbildning.

Utbildningens lärare

 MALOU LEJON

Malou är yogalärare och beteendevetare. Hon började yoga 2002, yogalärare har hon varit sedan 2006 därefter har hon aldrig slutat att utbilda och fördjupa sig. Sedan 10 år har hon varit en del av studion Holistic House (som från början hette Mias yogastudio) nu äger och driver hon studion och har genom åren genomfört flertalet olika utbildningar, resor och retreats. 

”Jag älskar att inspirera andra till att hitta sin inre glöd och fulla potential. Väcka nyfikenhet, fördjupa och förfina var och ens unika sätt att undervisa. För mig är yoga är det optimala verktyget för att hantera livets berg-och dalbanor. Vi kan lära hela livet och det finns ett stort värde i att mötas och ta del av varandras tankar och kunskap. Välkommen att dyka in i yinyogans magiska värld där energi, naturen, medveten närvaro, alla element får större betydelse både på yogamattan och i vardagliga livet.”

Malou var med och startade Skolyoga 2012 och har under många år utbildat pedagoger i yoga och ledarskap samt hållit yoga med hundratals barn och ungdomar. Hon jobbar även som personlig tränare, coach med mental fokus och med Ryttaryoga.

Yinyogalärarutbildningar som hon själv har gått och hämtat sin inspiration från är framförallt: Sarah Powers,  ISHTA-yin med Ulrika Norberg, Magdalena MecWeld, Yin&Yang Embodied med Satu Toumela

Hathayogalärarutbildning: ISHTA-yoga, Globalyoga, SAFE-yoga, Hatha Vinyasa

Terapeutisk yoga: Timothy McCall, Anodea Judith

Chakrayoga med Anodea Judith samt Chakra Yoga med Ulrika Norberg.

Vidareutbildningar/fördjupningar för bland annat: Bonnie Bainbridge Cohen, Anodea Judith, Tara Judell, 

Barnyogalärarutbildning, senioryoga, gravidyoga

Övriga utbildningar: SAFE personlig tränare, funktionell styrketräning, pilates, barnträning, seniorträning.

 

 ANNA VIKTORIA ÅKERLUND

Jag brinner för att dela yoga som läkande verktyg

Jag brinner för att dela yoga som läkande verktyg för att hitta balans i kropp och sinne. Med en bakgrund som före detta utbränd ekonom och övertränad långdistanslöpare som hittade tillbaka till livskraften genom yogan slår mitt hjärta extra hårt för återhämtande och terapeutisk yoga.

Jag är utbildad inom Hathayoga, medicinsk yoga, Yinyoga och Yoga Therapy men bär en ständig längtan efter mer kunskap. Min yogaresa är livslång, är en evig student och värdesätter varje klass jag får dela med andra.

Min längtan är att göra yoga mer tillgänglig för alla oavsett förutsättningar. Att släppa rädslor, prestationskrav och myterna om att yoga t.ex handlar om att kunna lägga benet bakom huvudet. En drivkraft är att blanda in inkännande djup likaväl som lekfullhet och variation i klasserna för att i förlängningen ta med yogan utanför mattan och in i livet.

 

 ANNACARIN GUSTAFSSON

AnnaCarin är naprapat, personlig tränare och yogalärare. Hon driver Lilla Alby Naprapatklinik & Rehab. Hon har jobbat som Naprapat i 30 år, personlig tränare i 20 år och yogalärare i 10 år och älskar sitt jobb!  De senare åren har hon studerat och nyfiket utforskat vad som händer i kroppen i klimakteriet , det endokrina systemet, nervsystemet, hormonella systemet stress och hur allt hänger i hop och hur det visar sig i kroppen samt vad man kan göra för att hjälpa sig själv.

AnnaCarin kommer att hålla i helgen kring anatomi.

 

 JOSEFIN HEMMINGSSON

Josefin kommer att hålla i helgen kring Traditionell Kinesisk Medicin (TCM).

 

KONTAKTA OSS

Kyrkogatan 5

172 32 Sundbyberg

Stockholm

 

malou@holistichouse.se

+46 (0)708 81 26 66

NYHETSBREV

Fyll i din e-postadress för att få nyheter om våra kurser, workshops och annat som händer i studion!