Yogalärarutbildning Hatha Vinyasa Yoga 200 h

Start januari 2023

 DATUM 2024: 12-14 jan, 10-11 feb, 8-10  mars, 12-14 april, 4-5 maj, 15-16 juni 
(Fredagar kl 15:00-19:00, lördag 9:00-17:00 och söndag 08:30-16:00)

Start i jan 2024

PRIS: 38 900 kr inkl moms. I priset ingår även att du får gå på vissa klasser på studion under utbildningen. Med boka-tidigt rabatt 33900 kr. Anmäl dig senast 1/10

WOW! Vill du ha 5000 kr i rabatt? Maila ditt intresse redan NU!

Önskar du dela upp betalningen? Inga problem!

Frågor kring utbildningen:

Maila malou@holistichouse.se 

Hej, kul att du hittat hit!  

Vi tror på nyfikenhet, kreativitet, utveckling, samarbeten, medmänsklighet, potential och engagemang. Vi tror på att allt hänger ihop och att små förändringar kan göra stor skillnad samt att var och en besitter den kraften att göra mer av det som får dig att må bra. Yoga kan vara ett sätt att hitta en skönare och mer stressfri vardag. Att bli mer bekväm i sin kropp och hantera livets berg-och dalbana med mer lust och harmoni.

Detta är en holistisk utbildning och du är varmt välkommen!

I vårt team finns förutom yogalärare även läkare, naprapater, beteendevetare, pedagoger, terapeuter, alla med ett holistiskt synsätt.

Denna utbildning är både för dig som vill bli yogalärare men också för dig som längtar efter att lära dig mer om yogans verktyg som du kan ha stor användning av i din vardag. Vi har små grupper med max 12 personer, detta för att kunna ge dig så mycket individuell och personlig feedback som möjligt.

 Vi ser fram emot att träffa dig! Låt din resa börja.

Lär dig att guida dig själv och andra med yoga som förhållningssätt. Vår förhoppning är att denna utbildning ger dig en ökad förståelse för yogafilosofi, kropp och sinne som du kommer att bära med dig resten av livet. Vi väver ihop många tusen år gammal österländsk yogafilosofi med västerländsk forskning. Dessa verktyg kan du använda dig av i ditt nuvarande yrke, i dina relationer, som yogalärare, var du än är i livet. 

Plats? Vi håller till i ljusa, luftiga lokaler på Yogastudion Holistic House i Sundbyberg (Kyrkogatan 5) 10 min från Stockholm central. Hit är det lätt att ta sig med t-bana och pendeltåg, kommer du med bil så finns parkering precis utanför.

Vilka är dina lärare? 

Vi är ett team med många års erfarenhet av yoga och pedagogik samt olika specialiteter. Malou Lejon är beteendevetare och yogalärare och är huvudlärare på utbildningen men du kommer att träffa flera gästlärare bland annat:

Veronica Näslund yogalärare, meditationslärare, medium och danspedagog. Annacarin Gustafsson naprapat och yogalärare.                                             Helena Källgren yogalärare, Ayurvedisk konsult samt journalist.              Veronica Holm yogalärare och personligtränare.                                                         I vårt team finns även Mattias Lejon som är  läkare, beteendevetare och cyklist på elitnivå samt Josefin Hemmingsson som är utbildad i Traditionell Kinesisk Medicin, sjuksköterska samt yogalärare.

En yogalärarutbildning som investerar i dig

Det här är en utbildning som inte bara gör dig redo för att bli yogalärare utan också öppnar dörrar för att göra en inre resa.

Hur kan du leva ditt liv fullt ut givet den plats du är på i livet just nu? Hur kan du mer ofta leva i linje med dina värderingar och ditt syfte? Och finns det möjlighet att inspirera andra att göra detsamma?

Genom denna yogalärarutbildning kommer du själv utvecklas samtidigt som du hittar ditt eget sätt att undervisa. Du kommer att lära dig sekvenser, få förståelse och kunskap i hur du sätter ihop egna sekvenser, du kommer att lära dig om alternativa övningar och lära dig hur du som yogalärare kan hjälpa och vägleda andra.  

Denna yogalärarutbildning är för dig som har utövat yoga och nu vill lära dig mer och vill ge vidare till andra. Även om du inte har en dröm om att instruera så kan du gå denna utbildning, verktygen har du nytta av i både ditt privatliv och i ditt yrkesliv. Vårt mål är att hjälpa just dig att hitta ditt syfte, ditt glitter och din inre unika röst.

Vi hoppas att du med nyfikenhet och dessa verktyg kommer att lära känna sig själv på ett djupare plan.

Välkommen att kontakta oss om du undrar över något.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG

Ständigt återkommande genom utbildningen är:

Yoga kopplat till beteendekunskap och västerländsk forskning samt hur du kan använda yogans verktyg på bästa sätt i din vardag, arbetssituation, oavsett var du befinner dig i livet och oavsett ålder.

(Schemat är ett ungefärligt upplägg och vissa förändringar kan komma att ske.)

12-13 januari : Yogans traditioner, filosofi och mytologi

– Yogans historia och filosofi sett både ur ett österländskt och västerländskt perspektiv

– Patanjalis Yoga Sutras

– Yamas och Niyamas – Grundläggande positioner. Vad är en solhälsning?

9-11 feb :

Anatomi; nervsystemet, endokrina systemet, hormoner, fascia.

– Grundläggande anatomi

– Nervsystemet

– Fascia

– Grundläggande kring Endokrina systemet och hormonella systemet

– Bäckenbotten och diafragma

8-10 mars :

Ayurveda samt Läran om den stärkande, läkande vilan – Shavasana.

Beröring, Pedagogik, metodik, sekvenser och din unika röst, självledarskap. 

– Introduktion till Ayurveda i livet och på yogamattan.

 – Klassupplägg med Ayurveda som grund.

– De olika Doshorna, vilken är du? Ayurveda och modern beteende vetenskap. Yoga för olika personlighetstyper. Hur kan vi med yogans hjälp bryta olika invanda mönster och beteenden som vi inte behöver?

– Natur elementen och energier.

– Djupare förståelse för kroppens möjligheter att läka genom både rörelse och VILA, du får dyka djupare in i magin kring Shavasana och nervsystemet.

Kort om Ayurveda:
Ayurveda betyder läran om livet och är ett ett mångtusenårigt läkesystem från Indien med kunskapen om att leva i harmoni med sig själv utifrån den man är och harmoni med naturen, för att skapa optimal fysisk, mental hälsa och förebygga obalanser som kan leda till sjukdom och obehag. Ayurveda kommer att finnas med som en röd tråd genom hela utbildningen.

 

12-14 april : Hands on, healing, chakran och meditation

– Energisystem i kroppen koshas och chakran

– Vad är meditation, mantra och mudra och hur kan vi träna på det

– Beröring, healing och justeringar

 

4-5 maj : Energisystem, Hjärtats magi, Meditation och Pranayama  

– Sätta ihop sekvenser med teman

– Pedagogiska verktyg som yogalärare
– Metodik- Hur bygger man en yogasekvens
– Sekvenser och energiriktning
– Hands on; assisteringar.
– Rollen som instruktör

– Hur kan jag föra in yoga i min nuvarande yrkesroll

– Yoga för alla åldrar

– Rollen som yogalärare, vad mer är möjligt?

– Vi tar upp erfarenheter, tankar och idéer kring hur livet som verksam yogalärare kan vara

 15-16 juni: Sammanfattning och avslut

Grattis och lycka till!

 

 

BILDER FRÅN TIDIGARE UTBILDNINGAR

 

 

INFÖR, UNDER & EFTER

Inför utbildningen när du anmäler dig kommer du att få en litteraturlista och uppgifter som förbereder dig inför utbildningen.

Under utbildningen Du kommer att få möjlighet att genomföra observationer samt delta på två valfria klasser under terminen på Holistic House  (bor du i en annan stad är du välkommen hit för att observera, men det går även bra att observera andra klasser) Du har full stöttning av oss under hela utbildningen.

Efter utbildningen kommer du ha de baskunskaper du behöver för att börja undervisa yogaklasser i Hatha vinyasa samt kunna leda andningsövningar och meditationer. Du har fått en djupare förståelse för yoga som förhållningssätt så att du kan ha nytta av den i din egen personliga utveckling. Vi önskar att din inre resa och nyfikenhet fortsätter. Du kan fortfarande vända dig till oss med funderingar och frågor som dyker upp. Vi finns här för dig även efter din utbildning! 

Utbildningens lärare

MALOU LEJON  Är huvudlärare och skapare av utbildningens innehåll och upplägg. Hon är ägare av Holistic House yogastudio. Hon älskar att skapa utrymme för personlig utveckling, genuina möten och samarbeten med ett holistiskt perspektiv. Genom åren har hon skapat och genomfört många olika utbildningar, resor och retreats. Malou hittade till yogan 2002 och har varit lärare sedan 2007. Hon är beteendevetare med psykologi och pedagogisk inriktning, samt gått utbildningar i ledarskap. Nyfikenhet och suget efter att lära sig mer resulterade i flera olika yogalärarutbildningar. Bland annat ISHTA yoga, HathaYoga, tre olika Yinyogalärarutbildningar, pt-yoga, teraputisk yoga, barnyoga, gravidyoga och senioryoga. Chakrayogautbildning med Anodea Judith, Chakrayogautbildning med Ulrika Norberg, Terapuetisk yoga med Timothy McCall. Hon är även utbildad personlig tränare och i Pilates samt andra gruppträningsformer.

Malou var med och startade Skolyoga 2012 Hon utbildar lärare, pedagoger och företagsledare i att använda yoga som ett verktyg för ett värderingstyrt ledarskap och stresshantering.

Andra utbildningar hon håller i är Yinyogalärarutbildning, Barnyogalärarutbildning samt Ryttaryoga. Malou utövar även Reiki.

 

VERONICA NÄSLUND

Veronica har bakgrund som dansare och är yogalärare sedan 2004, utbildad i New York. Hon vill förmedla yogan som en väg att möta sig själv, att utvecklas spirituellt och att utmana sina rädslor, förutfattade meningar och invanda tankemönster.

Veronica är även Reiki-Master och utbildad i Hatha Vinyasa Yoga, Barnyoga, pt-yoga och Yinyoga. Veronica är en av huvudlärarna på Hatha-Vinyasa yogalärarutbildningen. Hon har varit  lärare på Holistic House sedan start och under utbildningen håller hon i helheten med Malou samt delar med sig mer av Meditation, healing och beröring.

 

ANNACARIN GUSTAFSSON

AnnaCarin är naprapat, personlig tränare och yogalärare. Hon driver Lilla Alby Naprapatklinik & Rehab. Hon har jobbat som Naprapat i 30 år, personlig tränare i 20 år och yogalärare i 10 år och älskar sitt jobb!  De senare åren har hon studerat och nyfiket utforskat vad som händer i kroppen i klimakteriet , det endokrina systemet, nervsystemet, hormonella systemet stress och hur allt hänger i hop och hur det visar sig i kroppen samt vad man kan göra för att hjälpa sig själv.

AnnaCarin kommer att hålla i helgen kring anatomi.

 

ANNA VIKTORIA ÅKERLUND

Anna brinner för att dela yoga som läkande verktyg för att hitta balans i kropp och sinne. En drivkraft är att blanda in inkännande djup likaväl som lekfullhet och variation i klasserna för att i förlängningen ta med yogan utanför mattan och in i livet.

 Anna kommer att bjuda dig på några klasser från Bali (online) samt undervisa i Charken och Koshas på plats i maj.

Utbildad inom Hathayoga, medicinsk yoga, Yinyoga och Yoga Therapy. 

VERONICA (VERA) HOLM

För Vera är yogan en livsstil och ett redskap för att hela tiden komma hem, hem till sig själv, sitt sanna jag och det som är just nu. Yoga är mer än ”bara” fysisk träning. Den mentala delen, den filosofiska delen lockar henne.

Vera kommer att ge dig en upplevelse kring restorative och betydelsen av den kraftfulla vilan och savasana.

E-RYT 500. Utbildad i Hatha Vinyasa, Yinyoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Senioryoga, ISHTA-Yoga, Embodied Flow. Lic. Personlig Tränare.  

 

HELENA E KÄLLGREN

Helena är journalist, yogalärare, författare och teolog.

Hon har alltid haft intresse för existentiella frågor, psykologi och meditation. Därav har hennes arbete de senaste tio åren främst handlat om yoga, hälsa och personlig utveckling. Hon har studerat flera yogalärarutbildningar, merparten ledda av framstående internationella yogalärare. Helena har studerat ayurveda i både Sverige och Indien samt praktiserat på ett ayurvediskt sjukhus i Kerala. Under utbildningen delar hon med sig av sina kunskaper kring  Ayurvedans fantastiska värld!

 

 

LEILA ANDERSSON

Leila Andersson är skribent, holistisk livsstilscoach, utbildare, yoga och meditationslärare. Länge var 9 till 5, kontorslandskap och stress hennes vardag. Nu inspirerar hon istället andra som vill byta livsstil, känna sig hela och må bättre.

”Mitt liv förändrades stort när jag efter år av press, stress, självtvivel och inre kamp ändå sa upp mig från mitt högpresterande, välbetalda ”dagjobb” som projektledare inom marknadsföring för att läka mig själv, hitta tillbaka till min personliga kraft och vandra min egen dharma– livsväg.”

Hennes grundpelare är läkning, näring och motivation. Och det börjar alltid med läkning.

 

 

KONTAKTA OSS

Kyrkogatan 5

172 32 Sundbyberg

 

info@holistichouse.se

+46 (0)708 81 26 66

NYHETSBREV

Fyll i din e-postadress för att få nyheter om våra kurser, workshops och annat som händer i studion!