RETREAT 11-13/11

Miniretreat Yin – Höst/Vinter!

Malou Lejon

DATUM: 11-13/11.

Fredag kl.17:00-19:00, Lördag kl. 09:00-11:00 och Söndag kl 09:00-11:00.

PRIS: 1250 kr

Miniretreat – Yin, meditation och eteriska oljor

Välkommen att möta den kraftfulla och stärkande vilan.

Ett populärt Miniretreat på studion i yinyogans tecken med fokus på att stärka ditt inre system. Vi släpper det vi inte behöver, landar i hösten och gör oss redo för vintern. Dag två kommer vi att vara två lärare då jag bjuder in min vän och kollega Linda Orbert för att guida er genom en meditation tillsammans med eteriska oljor.

Vi kommer även att prata om de olika elementen och hur man kan tänka kring dessa, både från ett beteendevetenskapligt perspektiv och ur ett Österländskt perspektiv. Klasserna fokuserar framförallt på hösten och vinterns element metall och vatten samt tillhörande meridianer. Du får även andningsövningar samt Yoga Nidra för att lugna och stärka ditt sinne samt förfina din intention. 

De fem elementen är aspekter av Qi (livskraft/energi). Dessa är trä, eld, jord, metall och vatten. 
Enligt traditionell Kinesisk Medicin är hälsa en harmonisk balans av alla element. 

Höstens element är Metall. Hösten är tiden att skörda det som tidigare såtts samt att finna struktur. Det är tid för att skapa strategier och färdas framåt. Meridianerna som är i fokus är lungor och tjocktarm. Balanserad lung-qi gör dig modig, fylld av livsglädje, närvarande, känslomässigt berörd och öppen. Du vågar möta livet med alla dess med- och motgångar med kärlek och acceptans.

Vinterns element är vatten. Akupunkturmeridianerna som är relaterade till Vattenelementet är njur- (yin) och blåsmeridianerna (yang). Vattenelementet sägs vara livets rot. Den styr kraften inom oss, därför sägs det att stark njurenergi leder till ett starkt och långt liv. När denna energi är stark känner vi oss vitala, ryggen och lederna är fria från smärta. När Vattenelementet är starkt kommer sinnet också vara starkt och reflekteras med stark viljekraft. 

Schema: 
Fredag 17:00-19:00 
En klass för att rensa ut och grunda dig med andning i fokus. Filosofiska tankar kring Metall – och Vatten elementet samt yinpositioner för Lungor och tjocktarmens meridianer samt för Lever o Gallblåsans meridianer. 

Lördag 09:00-11:00
Vi startar med en andningsövning och en guidad meditation där du får använda dig av olika eteriska oljor. Under denna klass är vi två lärare, Malou och Linda. Linda håller i meditatonen med oljorna och Malou guidar in till en återhämtande yinyogaklass med fokus på Njurarnas och Urinblåsans meridianer.

Söndag 09:00-11:00
En stärkande och upplyftande klass med andningsövningar filosofiska tankar och Yoga Nidra. Meridianerna som är i fokus är, Mage och Mjälte samt Hjärtats och tunntarmens meridianer.

MALOU LEJON

Jag ser yogan som ett verktyg för att på bästa sätt ta sig fram genom livet, genom alla berg- och dalbanor som livet har att erbjuda. Yogan på mattan är en träning och en påminnelse om hur vi vill vara mot oss själva och vår omgivning i den vardag vi lever i. Andningen är viktig likväl som meditation. Jag älskar att hålla dessa miniretreat där jag får vara er guide i flera dagar. Detta blir ett tillfälle att träna på att vända fokus och uppmärksamheten inåt som jag hoppas lever kvar hos dig länge efteråt.

Jag hittade till yogan 2002 och har varit lärare sedan 2007. Holistic House som då var Mias Yogastudio har jag varit lärare på sedan 2013 och blev efter några år delägare då fick den byta namn igen till MM Yogastudio, sedan 2020 driver jag studion i egen regi namnet är nu Holistic House. Namnet talar om vårt holistiska förhållningssätt till både kropp och sinne.

 

KONTAKTA OSS

Kyrkogatan 5

172 32 Sundbyberg

 

info@holistichouse.se

+46 (0)708 81 26 66

NYHETSBREV

Fyll i din e-postadress för att få nyheter om våra kurser, workshops och annat som händer i studion!